Volledig scherm
Faizal bouwt een huis in de Schilderswijk. © Frank jansen

Zelfs mediation is lastig bij ruzie gevelkunstwerk

Twee maanden nadat cultuurwethouder Van Asten beloofde te gaan bemiddelen in de ruzie tussen kunststichting Stroom en een Schilderswijker over het terugplaatsen van een gevelkunstwerk aan diens nieuwbouwhuis, is er nog steeds niets gebeurd.

,,Het duurde maar en het duurde maar voor ik iets hoorde", vertelt Faisal Mirza. Hij ligt overhoop over de kosten van het meerwerk van het terugplaatsen van een tegelreliëf dat in de jaren tachtig is gemaakt door de bekende Haagse kunstenares Berry Holslag.

Dit kunstwerk beeldt in negatief uit hoe de Teniersstraat eruitzag voor de grootschalige stadsvernieuwing in de volkswijk. Het werd ternauwernood van de sloop gered, vlak voordat bij het Teniersplantsoen zelfbouwkavels kwamen waarop Hagenezen zelf konden bouwen. Mirza kocht het hoekkavel, en werkt graag mee aan de terugplaatsing, maar is in conflict met cultuurpausen die dit begeleiden. Dat draait nu nog om de kosten van het meerwerk die de vertraging heeft opgeleverd.

Van Asten bood in mei mediation aan, maar enkele weken geleden bleek dat de beoogde bemiddelaar helemaal geen tijd had. Inmiddels is er een vervanger gevonden.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag