Volledig scherm
Bij de controle zijn vier voertuigen in beslaggenomen © Gemeente Den Haag

Zes aanhoudingen en vier auto’s in beslag bij controle Bezuidenhout

Bij een grootschalige controle in Bezuidenhout zijn donderdagavond zes mensen aangehouden. Ook zijn vier auto’s in beslag genomen.

De actie in Bezuidenhout was er donderdag een, zoals die vaker in Den Haag worden uitgevoerd. De politie, vervoermaatschappij HTM , netbeheerder Stedin en verschillende controle-instanties trokken gezamenlijk de wijk in op zoek naar misstanden.

De politie stuitte op twee mensen die nog een gevangenisstraf uit moesten zitten. Die zijn direct aangehouden. Een ander werd in een horecagelegenheid aangehouden met drugs op zak, een grotere hoeveelheid dan alleen voor eigen gebruik. 

Twintig bekeuringen

De belastingdienst heeft vier auto’s  in beslag genomen in verband met een openstaande schuld, zeven auto’s kregen een wielklem omdat er nog een geldbedrag bij de gemeentelijke belastingdienst openstond. 9600 euro werd wel direct afgetikt. Tegelijkertijd schreef de politie twintig bekeuringen uit voor technische gebreken aan de voertuigen en deelden handhavers van de gemeente vijftien boetes uit voor verkeerd parkeren. 

Daarnaast werden ook woningen en horecazaken gecontroleerd. In één zaak was het zo slecht gesteld dat de keuken direct gesloten werd, omdat die een gevaar vormde voor de gezondheid van de gasten. Aan andere ondernemers werden twee waarschuwingen en twee boetes uitgedeeld. Bij het nalopen van woningen, bleek dat de huurprijzen van vijftien woningen veel te hoog waren en dat twintig personen niet woonden op de plek waar ze ingeschreven staan. 

Dergelijke controles worden vaker uitgevoerd. De deelnemende organisaties trekken dan ook tips en signalen na van bewoners uit de wijk.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag