Johnny Dowd (l) op de bank thuis bij Melle de Boer: zielsverwanten in de country noir die een gezamenlijke tour maken door Nederland, België en Engeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Johnny Dowd (l) op de bank thuis bij Melle de Boer: zielsverwanten in de country noir die een gezamenlijke tour maken door Nederland, België en Engeland. © Frank Jansen

Zielsverwanten met een donkere boodschap

Ze zingen allebei over de rafelranden van de samenleving: Melle de Boer en Johnny Dowd. Twee americana-artiesten van twee generaties en verschilende geboortegrond trekken samen op. Vanavond in het Paard in Den Haag.

Johnny Dowd komt uit Ithaca, een slaperig universiteitsstadje in de staat New York. Hij had daar een transportbedrijfje en musiceerde wat in zijn vrije tijd. Totdat hij ontdekt werd door een platenbaas en op zijn 50ste zijn debuut maakte als singer-songwriter en vertolker van rauwe popcountry. Melle de Boer komt uit Delft/Den Haag, maakte furore met zijn bands Smutfish en John Dear Mowing Club en heeft net als Dowd een voorliefde voor de country noir. Ter ere van hun nieuwe albums maken de beide muzikanten een gezamenlijke tour en vanavond doen zij het Paard aan.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag