Zo gaat Mall of the Netherlands eruitzien: on-Nederlands groot, maar wel intiem

VIDEOOn-Nederlands, zo gaat de Mall of the Netherlands worden. Enorm, maar intiem, zegt de architect. Een investering van 600 miljoen in aanbouw.

Volledig scherm
Vanaf het hoogste punt, de bioscoop in aanbouw, kijk je vanuit de Mall of the Netherlands in Leidschendam naar de skyline van Den Haag en dichterbij de Heuvelweg en de N14. © Daniella van Bergen

De bouwtrap gaat steil omhoog. Het Fletcher Hotel en de vijver in Leidschendam waaraan het ligt, worden steeds kleiner daar beneden. Op een enorm betonnen 'terras' waar de bouwtrap eindigt, wijst architect Roberto Meyer recht vooruit. ,,Op dit niveau komt de Dining Plaza." Een plein met allerlei restaurants. Alles overdekt. Vlakbij de bioscoop met tien zalen in aanbouw. ,,Straks komt aan deze kant de grote oplopende entree van de mall.”

Wat de glamourarchitect Meyer - bekend van onder meer 'De Schoen', het ING-gebouw aan de Zuidas en het meetekenen aan het Centraal Station in Rotterdam - al jaren voor ogen staat, begint nu ook voor het publiek zichtbaar te worden. De grootse en meeslepende metamorfose van het boodschappencentrum Leidsenhage tot een on-Nederlandse overdekte mall.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag