Volledig scherm
PREMIUM
Nederlands-Marokkaans onderonsje in Vadercentrum Adam in Laak tijdens het evenement Wereldreis in eigen stad. © Emmy de Fotograaf.

Zo ziet de Haagse vrijheid eruit op foto's

In het Atrium van het Haagse stadhuis is tot 31 mei de expositie Haagse Vrijheid te zien. Vijftien fotografen die in opdracht voor de gemeente werken, maakten hun persoonlijke selectie.

Emmy de Graaf hoefde geen moment te twijfelen bij haar keuze voor de fotoexpo Haagse Vrijheid. Net als de veertien andere deelnemende fotografen werkt zij projectmatig in opdracht van de gemeente. ,,Wij hebben regelmatig goede beelden nodig van onze stad en ons werk’', zei wethouder Rachid Gernaoui bij de opening van de tentoonstelling. ,,En dat je fotografie aan de vakmensen moet overlaten, bewijst mijn inzending.’’

Gernaoui maakte de openingsfoto van de tentoonstelling en die heeft hij gek genoeg niet in Den Haag geschoten, maar tijdens een dienstreis naar New York. Daar fotografeerde hij het standbeeld van Abraham Lincoln, oud-president van Amerika die voor hem het thema vrijheid als geen ander symboliseert.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (31%)
  • Geen mening (10%)
1026 stemmen