Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Zomerfoto 2019: doe mee en maak kans op mooie prijzen

FOTOWEDSTRIJDStuur tot 20 augustus je leukste zomerfoto naar AD Haagsche Courant. Gewoon in je eigen woonplaats gemaakt of misschien wel op honderden kilometers afstand. De grappigste, zonnigste of bijzonderste zomerfoto’s verschijnen in de krant. Alle inzenders maken kans op een mooie prijs.

Kom je uit de regio? Stuur dan je foto in! Foto’s in liggend en staand formaat zijn welkom!

Een selectie van de zomerfoto’s verschijnt vanaf maandag 8 juli op een speciale pagina in de krant en op de website  De pagina staat twee keer per week in het regiokatern, op maandag en donderdag. Op vrijdag plaatsen we online alle foto's die in de krant zijn verschenen in één artikel. Op donderdag 29 augustus is de laatste publicatie. 

Prijzen:

- Hoofdprijs: Aan het einde van de zomer kiezen we uit alle inzendingen een winnaar. Die ontvangt een iPad ter waarde van 320 euro.

- Weekprijs: Fotoboek ter waarde van 34,95 euro. Bundel je foto’s in een fotoboek XL van Smartphoto en kijk terug op je mooiste herinneringen. 

Voor alle inzenders

Alle inzenders ontvangen 25% korting op alles bij Smartphoto bij gebruik van de code SMARTPHOTOZOMER. De code is geldig tot en met 31 oktober 2019 en is niet te combineren met andere actiecodes. Tevens is de code niet van toepassing op de verzend- en verwerkingskosten.

Hoe werkt het?
1. Ga naar smartphoto.nl
2. Maak je fotoboek of kies een ander fotocadeau
3. Gebruik de actiecode SMARTPHOTOZOMER in je winkelmandje

Volledig scherm
© Smartphoto

Voorwaarden:
- Bestanden bestaan uit minimaal 1 MB en maximaal 3 MB. Gelieve foto’s aan te leveren in .jpg. Je kunt meerdere keren insturen.
- Om mee te kunnen dingen naar een prijs dien je je voornaam, achternaam, woonplaats, email en telefoonnummer in te vullen.
- Bij het inzenden van de foto geef je verder aan waar de foto is gemaakt en kun je een korte beschrijving meesturen.
- Wekelijks wordt de weekwinnaar bekendgemaakt.
- Inzenders stemmen ermee in dat hun foto onbeperkt en zonder vergoeding door de Persgroep kan worden gebruikt.
- We gebruiken je persoonsgegevens om de bijdrage te kunnen bewaren en publiceren. Ons privacystatement vind je hier.
- Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Fototips:

Uniek moment
De mooiste foto’s moeten het hebben van het moment waarop ze gemaakt zijn. Zorg dat je foto een gebeurtenis vastlegt die niet op elk moment gemaakt kan worden. De beroemde fotograaf Cartier Bresson noemde dit “het beslissende moment”.

Uitsnede
Maak een uitsnede van je foto. Meestal kunnen er stukken van de foto afgesneden worden en wordt de foto er zelfs beter van. Een veelzeggende wolkenlucht kan mooi zijn, maar veel lucht of een lege voorgrond kunnen zonder problemen in de prullenbak en je foto ziet er een stuk beter uit.

Focus
Een scherp onderwerp en onscherpe achtergrond en voorgrond geven een foto vaak meer zeggingskracht. Dat lukt niet met een smartphone maar wel met een echte camera door een langere telelens te kiezen en/of een grote diafragma opening, waardoor je weinig scherptediepte hebt.

Compositie
Zet je onderwerp niet in het midden van de foto. Door het onderwerp op één derde van het midden te plaatsen wordt een foto meestal spannender. Dit geldt ook voor een horizon. Hiermee voldoe je in veel gevallen aan de regels van de gulden snede, die zorgen voor een spannende compositie.

Poets je lens!
De allerbelangrijkst tip voor fotografie met je smartphone. Vette vingers en stof zorgen voor wollig onscherpe foto’s met je telefoon. Vooral als er lichtbronnen in beeld zijn is dit heel storend. Het verschil met een schone lens zal je verbazen.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag