Volledig scherm
Ter illustratie. © Reuters

Zorgen over line-up Reggaeton Festival Scheveningen

Komen de artiesten zaterdag wel opdagen bij het eerste Reggaeton Beach Festival in het sportstadion van Scheveningen? De VVD vreest van niet: 'Veel optredens zijn nog steeds niet bevestigd'. 

,,Meer dan 8.000 bezoekers zouden er komen'', zei VVD-raadslid Monique van der Bijl vanmiddag in een vragenronde met het college. ,,Veel toppers hebben nog steeds niet bevestigd dat ze komen. Gaat het wel door? Wat doen we met de teleurgestelde mensen?'' 

Op het Latijn-Caraïbisch feest zijn muziekstromen reggaeton, dancehall, bachata en latin urban vertegenwoordigd. Optredens van Maluma, Don Omar, Gente de Zona en Bad Bunny staan gepland. 

Volgens wethouder Karsten Klein (CDA) gaat het festival gewoon door. ,,Maar welke artiesten er komen: daar gaan wij niet over.'' De gemeente heeft contact gehad met de organisatie van het festival, ook over de onduidelijkheid rond de line-up. ,,We hebben gezegd: maak zo snel mogelijk bekend hoe de programmering eruit ziet. We moeten niet hebben dat straks een paar duizend man ontevreden zijn over de opzet en gaan mokken'', zei Klein.

De festivalorganisator gaat niet in op vragen over de line-up.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag