Volledig scherm
© RTL

'Zuurpruim' Neelie krijgt kijkers op haar dak na winst megabedrag echtgenoot

Een monsterbedrag van maar liefst 549.000 euro sleepte Bernard (73) uit Voorburg gisteren in de wacht bij de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Enthousiast was zijn vrouw Neelie echter niet te krijgen en dat werkte kijkers behoorlijk op de zenuwen.

Tijdens het programma bemoeide Neelie zich met de keuzes van haar man Bernard. Op Twitter krijgt Neelie daarom de wind van voren. ,,Neelie neemt het spel even over. Bernard, bedankt voor bewezen diensten’’, schrijft Ricardo van der Akker. Henk Noordhoff: ,,Ik krijg het idee dat Neelie alles beslist.’’ En ook Geert van Duin vindt dat Neelie Bernard onder de duim heeft. ,,Ik denk dat Bernard net tijdens de reclame op zijn donder heeft gehad van Neelie. Omdat hij flink de covergirls aan het bestuderen was qua haarkleur. En daarom Neelie nu maar de koffers laat kiezen.’’ Twitteraar Jess sneert: ,,Neelie regelt het wel ff. Die heeft de broek aan thuis.’’

Een lach op het gezicht van de Voorburgse Neelie is ver te zoeken, vinden kijkers. ,,Wat blijft Neelie boos kijken’’, schrijft Tess Ficarra. ,,Wat een zuurpruim’’, noemt Michael haar.

Spel

Gepensioneerd econoom Bernard speelde 499 mensen weg, inclusief Ruud die een optelsom maakte in plaats van een aftelsom, en mocht meedoen aan het Gouden Koffer Spel. Koffer 11 koos hij uit, omdat hij op 11 juli geboren was. Hij won 549.000 euro, waarmee hij een wereldreis met zijn Neelie gaat maken. En ook 49 buurtgenoten wonnen: zij gingen met een Bourgini Classic Kitchen Chef, een Wave Blender en het Bakbijbel kookboek naar huis.

Presentator Beau van Erven Dorens maakte zijn debuut als de 'nieuwe Winston' en verraste een jong stel in Leiden met eveneens 549.000 euro.

Volledig scherm
© RTL

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag