Volledig scherm
Vlaamse Reus Reidar zwaar verwaarloosd, gedumpt aan Suezkade. © Dierenbescherming Den Haag

Zwaar verwaarloosde gedumpte konijnen doen dierenbescherming gruwelen

Twee zwaar verwaarloosde konijnen zijn dit weekend gevonden aan de Suezkade in Den Haag en overgebracht naar knaagdierenopvang Het Knaaghof in Rijswijk. De dierenbescherming gruwelt van de staat waarin de graatmagere dieren zijn aangetroffen.

Twee voorbijgangers zagen de knaagdieren in de bosjes liggen en sloegen direct alarm. De opvang was geschokt om de staat van de twee konijnen. De Vlaamse Reus, Reidar genoemd, woog slechts twee kilo toen hij werd gevonden. Een volwassen Vlaamse Reus weegt normaal gesproken zes kilo. 

Zijn oren zaten vol oormijten, die er maanden in zouden moeten hebben gezeten. De oormijten veroorzaakten uiteindelijk een bloedende oorontsteking. Het konijn heeft pijnstilling en een vochtinfuus toegediend gekregen. Zijn oor is schoongemaakt en met medicatie behandeld. Ook heeft hij vloeibaar voedsel gekregen. Het tweede zwarte konijntje, die nu als Lorens door het leven gaat, heeft ook last van oormijten en een slecht gebit. Ook hij krijgt de juiste medicatie en verzorging voor zijn kwalen.

Frustrerend 

Ondanks de hulp heeft Reidar het niet gered en is het konijn maandagochtend dood aangetroffen. ,,Na zoveel jaar in de opvang werkzaam te zijn heb je bijna alles al wel een keer gezien maar sommige verhalen grijpen je extra aan, daar denk je thuis aan en lig je van wakker”, vertelt locatiebeheerder Merel. ,,Daar is dit een voorbeeld van. Zo onnodig en zo ontzettend frustrerend. Een pipetje anti-parasiet van 10 euro en de oormijt is weg.”

De dierenbescherming roept mensen op zich te melden als er wellicht sprake is van dierenmishandeling. Via het landelijke meldnummer 144 kunnen meldingen gedaan worden. 

Volledig scherm
Zwart konijntje Lorens zwaar verwaarloosd, gedumpt aan Suezkade. © Dierenbescherming Den Haag

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag