Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zwemmers onwel geworden in zwembad Escamphof

UpdateIn zwembad Escamphof aan de Escamplaan in Den Haag zijn aan het eind van de middag meerdere zwemmers onwel geworden. Één persoon is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Het bad is naar verwachting morgen weer geopend. 

De hulpdiensten werden gealarmeerd nadat één persoon ademhalingsproblemen kreeg. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gecontroleerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, zo legt een woordvoerder van de brandweer uit. Twee andere zwemmers bleken ook ademhalingsproblemen te hebben. Zij zijn gecontroleerd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. 

Het zwembad is ontruimd, hier waren nog zo'n twintig mensen aanwezig. De brandweer heeft samen met de technische dienst van het bad metingen verricht, waarna geconcludeerd werd dat de balans van het water verstoord was. Of dit met de hoeveelheid chloor in het water, of met iets anders te maken heeft, is niet duidelijk.

Het zwembad wordt de komende nacht gespoeld, waarna zwemmers morgen naar verwachting weer welkom zijn. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente, die het zwembad beheert. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag