Scènefoto Ed Struijlaart
Volledig scherm
Scènefoto Ed Struijlaart © AD100

Zzp-muzikant Ed Struijlaart hoopt met quarantaine concerten zijn gezin te kunnen blijven onderhouden

Nu muzikant Ed Struijlaart voorlopig niet kan optreden in openbare gelegenheden, is hij begonnen met het geven van concerten vanuit zijn studio. Afgelopen zondagavond heeft hij al wat schamele euro’s bij elkaar gespeeld, komende zondag volgt deel twee van zijn zogeheten Quarantaine Sessions.

,,Ik ben ZZP’er en heb thuis drie monden te voeden“, zegt de Haagse muzikant. ,,Na mijn theatertour van afgelopen jaar had ik een paar weken rust genomen, maar precies nu zou ik weer beginnen met spelen. Voor de komende weken stonden tien boekingen gepland en die zijn al allemaal weggevallen. Een volger op Twitter raadde mij aan om quarantaine concerten te organiseren. Aan kijkers vraag ik een vrijwillige financiële bijdrage voor deze straatloze thuismuzikant.”

Afgelopen zondag kon er nog worden afgerekend met een ‘Tikkie’, maar omdat daarmee maar 30 betalingen per dag kunnen worden gedaan, heeft de singer-songwriter de link bit.ly/quarantainesessions aangemaakt om hem een duwtje in de rug te geven. Elke bijdrage is welkom want ook bij zijn vrouw, die freelance fotograaf is, vallen de inkomsten de komende weken weg. Op zondag 22 maart, aanvang 20.30 uur, gaat Struijlaart weer live met covers. Kijkers mogen verzoeknummers indienen met daarbij een verhaaltje waarom ze die willen horen.

Aankondiging van Quarantaine Sessions #2 van Ed Struijlaart
Volledig scherm
Aankondiging van Quarantaine Sessions #2 van Ed Struijlaart © Ed Struijlaart

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

  1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
    Update/video

    Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

    De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag