Op beelden op sociale media is te zien hoe een projectiel in het uitvak tussen de PEC-supporters terechtkomt en ontploft.
Volledig scherm
PREMIUM
Op beelden op sociale media is te zien hoe een projectiel in het uitvak tussen de PEC-supporters terechtkomt en ontploft. © videostill / Twitter.com/Mark1908Fr

Aanklager betaald voetbal start vooronderzoek naar ongeregeldheden Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

De aanklager betaald voetbal heeft een vooronderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens de IJsselderby afgelopen zondag in Deventer. Gedurende dat duel tussen aartsrivalen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle werd met stoeltjes gesmeten en gooiden supporters vuurwerk naar elkaar.

  1. Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basisschool: ‘Schok dat juf Sophia dood was’
    PREMIUM
    VIDEO

    Diepenveen eert - eindelijk - geliefde lerares basis­school: ‘Schok dat juf Sophia dood was’

    Ze ziet haar nog lopen door school. Nel Smit-Hopperus Buma (90) bewaart warme herinneringen aan Sophia Bos, haar strenge maar gewaardeerde juf in Diepenveen. De Duitse bezetter haalde de Joodse juf al gauw van de basisschool. Nooit zou de Deventerse - vergast in kamp Sobibor - terugkeren, een lot waar Diepenveen pas veel later van hoorde. Bijna tachtig jaar na dato eert Diepenveen juf Sophia Bos (1900-1943) met een plaquette. ,,Dit had veel eerder moeten gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Deventer