Het Grote Kerkhof. Het kost nog meer tijd om te komen tot een goed plan voor herinrichting van het autovrije plein. Nu volgt uitvoering najaar 2021, Nieuwe Markt en Stromarkt zijn nog later aan de beurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Grote Kerkhof. Het kost nog meer tijd om te komen tot een goed plan voor herinrichting van het autovrije plein. Nu volgt uitvoering najaar 2021, Nieuwe Markt en Stromarkt zijn nog later aan de beurt. © Martijn Ubels

Aanpak Grote Kerkhof verder vertraagd, nu pas najaar 2021

De aanpak van het Grote Kerkhof laat nog weer langer op zich wachten. De verwachting is nu dat september 2021 de schop de grond in gaat. Dat is een half jaar later dan volgens de laatste planning, die ook al vertraagd was. Het kost meer tijd om te komen tot een ontwerp voor het plein, dat er kaal en rommelig bij ligt sinds het verdwijnen van de auto’s, vorig jaar januari.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.