Het voormalige Akzo-terrein ligt aan de Zutphenseweg in Deventer. Al jarenlang wordt geprobeerd nieuwe bedrijvigheid naar het bedrijventerrein te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Akzo-terrein ligt aan de Zutphenseweg in Deventer. Al jarenlang wordt geprobeerd nieuwe bedrijvigheid naar het bedrijventerrein te trekken. © Ronald Hissink

Akzo-terrein in Deventer krijgt nieuwe eigenaar: wat zijn de plannen voor dit hoofdpijndossier?

Te mooi om waar te zijn. Dat was een jaar geleden de harde conclusie toen de stekker uit de ambitieuze plannen voor het voormalige terrein van chemiebedrijf Akzo Nobel in Deventer werd getrokken. Nu de grond in handen komt van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) gloort er hoop. Gaat het nu wel lukken?

  1. Deventer hengelaar zet foto brandend bondskantoor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’
    PREMIUM

    Deventer hengelaar zet foto brandend bondskan­toor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’

    Een sportvisser uit Deventer heeft het al jaren aan de stok met Sportvisserij Oost-Nederland. Op Instagram plaatste hij foto’s van een brandend kantoor van de organisatie in Raalte en hij maakte een opsporingsambtenaar uit voor ‘stekelmof’ en NSB’er. ,,Het is satire, hyperbolen die uit hun context zijn gehaald’’, zegt de 25-jarige Bart B. bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Deventer