Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwaarperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwaarperiode. © FOTO HISSINK

Alles gaat fout bij kap van honderd jaar oude kastanje in Deventer: ‘We wilden deze boom juist redden’

De Deventer Bomenstichting is onthutst over de kap van een ongeveer honderd jaar oude kastanjeboom op het terrein van restaurant De Zomertuin, langs de Zwolseweg in Deventer. Volgens de bomenstichting is de boom geveld nog voordat de bezwaartermijn was verlopen. ,,Wij wilden deze beeldbepalende boom redden, maar hebben niet eens de kans gekregen.”

  1. Corona lijkt alweer ver weg in eerste ‘versoepelweekeinde’: ‘Alleen het idee al dat je meer mag is fijn’
    PREMIUM

    Corona lijkt alweer ver weg in eerste ‘versoepel­week­ein­de’: ‘Alleen het idee al dat je meer mag is fijn’

    Winkelzaterdag in het centrum van Deventer. Geroezemoes, gezeul met tassen, draaiorgelmuziek en marktgeluiden. Mensen strijken neer voor een broodje op het terras. De witte lijnen om het publiek in looproutes te verdelen zijn er nog, maar in de praktijk loopt alles kriskras door elkaar heen. Mondkapjes hangen op de kin en menigeen stapt pardoes zónder een winkel in. Corona lijkt alweer ver weg op de grote versoepelzaterdag.

In samenwerking met indebuurt Deventer