Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwaarperiode.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is onvrede over de kap van een kastanje bij restaurant De Zomertuin, aan de Zwolseweg. Volgens de Deventer Bomenstichting is de boom te vroeg gekapt: de boom is geveld in de bezwaarperiode. © FOTO HISSINK

Alles gaat fout bij kap van honderd jaar oude kastanje in Deventer: ‘We wilden deze boom juist redden’

De Deventer Bomenstichting is onthutst over de kap van een ongeveer honderd jaar oude kastanjeboom op het terrein van restaurant De Zomertuin, langs de Zwolseweg in Deventer. Volgens de bomenstichting is de boom geveld nog voordat de bezwaartermijn was verlopen. ,,Wij wilden deze beeldbepalende boom redden, maar hebben niet eens de kans gekregen.”

  1. Borstprothesebedrijf uit Deventer wint landelijke innovatieprijs: ‘Past precies bij wat we belangrijk vinden’

    Borstpro­the­se­be­drijf uit Deventer wint landelijke innovatie­prijs: ‘Past precies bij wat we belangrijk vinden’

    ProudBreast, het bedrijf dat ooit gestart is door de in 2021 aan kanker overleden Suzanne Kemps uit Deventer en compagnon en vriendin Clary Scheres, heeft de Dutch Health Hub Innovatie award gewonnen. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt op jaarbeursevent Zorg & ICT tijdens de Dutch Health Week. Scheres: ,,Iedereen wilde zó graag dat haar gedachtengoed doorgezet werd.”

In samenwerking met indebuurt Deventer