Volledig scherm
Özcan Akyol wordt regelmatig bedreigd, maar deed ditmaal aangifte omdat een grens was overschreden. ‘Deze idioot dreigde mijn dochter iets aan te doen.’ © ANP

Bedreiger van Özcan Akyol en dochtertje (3) blijft vastzitten

De 30-jarige Amsterdammer die gisteren werd opgepakt voor het bedreigen van Stentor-columnist Özcan Akyol en zijn 3-jarige dochtertje, blijft vastzitten. De man is gisteren voor drie dagen in verzekering gesteld, bevestigt de politie. 

De Amsterdammer werd gisteren gearresteerd voor het met de dood bedreigen van columnist, schrijver en tv-maker Özcan Akyol uit Deventer. Ook zijn dochtertje zou iets aangedaan worden. Akyol deed aangifte van de doodsbedreigingen, waarna de politie een onderzoek instelde naar de twitteraar. ,,Dit was zo beneden alle peil, zo grof en gericht aan mijn dochtertje dat ik het wel serieus nam’’, zei hij er gisteren over aan de Stentor. 

Rechtshulp

De bedreiging was al op 14 juli 2018, maar om de identiteit van de bedreiger te achterhalen werd via Google een rechtshulpverzoek in Amerika gedaan. Een paar weken geleden ontving de recherche gegevens waarmee de identiteit van een 30-jarige man uit Amsterdam werd achterhaald. 

In samenwerking met indebuurt Deventer