Beestenmarkt schrikt wakker door dertiende autobrand in Deventer in paar maanden tijd

VIDEOOp de Hoge Rij  in Deventer is vannacht de dertiende auto in bijna drie maanden tijd in brand gestoken.  Na 3 weekenden ‘rust’ sinds de laatste brand - toen gingen er 3 auto’s in één weekend de fik in - was het vannacht weer raak. De galerij van de bovengelegen flats stond volledig vol rook, maar de huizen hoefden niet ontruimd te worden.

Voor het appartementencomplex dat uitkijkt op de Beestenmarkt stond een auto in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen er al volledig uit en was er geen redden meer aan. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto’s, maar deze raakten door de hitte wel beschadigd. 

Volledig scherm
Weer een autobrand in Deventer, de dertiende in een paar maanden tijd. Nu is een auto op de Beestenmarkt volledig uitgebrand. © News United/Rens Hulman

De rook trok onder het verhoogde complex door de Nieuwe Rij op en zette enige tijd de galerij van de appartementen blauw, maar de rook trok daarna ook vanzelf weg. De bovengelegen woningen hoefden niet ontruimd te worden.

Volledig scherm
Weer een autobrand in Deventer, de dertiende in een paar maanden tijd. Nu is een auto op de Beestenmarkt volledig uitgebrand. © News United/Rens Hulman

De Volkswagen is volledig uitgebrand. Een  Opel Zafira liep schade op door de hitte. Ook een Peugeot die aan de andere kant stond raakte licht beschadigd, maar door een iets grotere tussenafstand was de schade hier beperkter. De politie heeft verklaringen opgenomen van getuigen en passanten en het wrak afgezet. In de loop van de ochtend zal de Forensische Opsporing verder onderzoek doen.

Persoon is weggerend

Op de Beestenmarkt is al een lange periode overlast van hangjongeren, lachgasgebruikers en in deze periode van het jaar ook veel vuurwerkoverlast in de nachtelijke uren. Getuigen hebben een persoon zien wegrennen onder het appartementencomplex door, in de richting van de Nieuwe Rij en het station. 

De burgemeester riep na de vorige drie branden op het ‘vuurtje niet zelf te willen aanwakkeren’ Toen gingen auto’s in vlammen op in Keizerslanden, Steenbrugge en Borgele. De auto die vannacht uitbrandde staat in Voorstad. 

Bekijk hier alle autobranden op een rij:

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.

In samenwerking met indebuurt Deventer