Koningin Maxima in gesprek met vaste bezoekers van het Zelfregiecentrum Deventer die dit jaar een Appeltje van Oranje won.
Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Maxima in gesprek met vaste bezoekers van het Zelfregiecentrum Deventer die dit jaar een Appeltje van Oranje won. © ANP

Bezoekers Zelfregiecentrum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen

Feestelijke ballonnen en zoete lekkernijen op een schoteltje naast het koffiekopje. Nog maar net een uurtje geleden hebben de bezoekers van het Zelfregiecentrum in Deventer gehoord dat Koningin Máxima op bezoek komt. „De burgemeester zou komen”, vertelt Marika Ruitenberg. „Dat wisten we. Maar niet de koningin. We zijn blij dat we ons verhaal mochten doen.”

  1. Deventer onderzoeksbureau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoeken’ bij moskeeën
    PREMIUM

    Deventer onderzoeks­bu­reau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoe­ken’ bij moskeeën

    Het Deventer advies- en onderzoeksbureau NTA ligt onder vuur, omdat het ‘undercover’ informatie zou hebben verzameld in moskeeën voor onderzoeken naar radicalisering in opdracht van gemeenten. Een artikel in NRC hierover heeft tot ophef in de islamitische gemeenschap geleid. Het Deventer bedrijf ontkent dat het in het geheim onderzoek doet en vreest inmiddels voor de veiligheid van medewerkers na bedreigingen en vernielingen. ,,Er zijn haatcampagnes gaande.”

In samenwerking met indebuurt Deventer