Volledig scherm
Impressie van het nog te bouwen nieuwe pand van Porsche Centrum Twente, dat vanaf 2021 onder dezelfde naam in Deventer zit. © Porsche Centrum Twente

Bijzonder huisnummer voor nieuwe Porschegarage in Deventer: 911

De nieuwe Porschegarage op Bedrijvenpark A1 in Deventer krijgt een even iconisch als toepasselijk huisnummer: 911, de beroemdste sportwagen van de Duitse autofabrikant. De dealer had dat huisnummer min of meer voor de grap aangevraagd.

,,Ze dachten: we vragen het wel aan, maar dat huisnummer krijgen we nooit. Het bleek daadwerkelijk te kunnen”, zegt wethouder Thomas Walder. Wat meespeelt is dat in het gebied waar de nieuwe showroom komt nog weinig bebouwd is. ,,Het staat vast dat het oplopend moet zijn, maar er staat nergens vast dat het bij één moet beginnen. Dus het kon. Porsche vindt het hilarisch.”

De nieuwe showroom aan de Birnieweg bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden zijn, één met nummer 9 en met nummer 11. ,,Daarom kan het’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Maarten Jan Stuurman op zijn beurt. ,,Het pand daarvoor is ook gewoon nummer 7.” 

Twente

De nieuwe Porschedealer in Deventer kent straks naast een opmerkelijk huisnummer ook een vrij opvallende naam. De zaak, die verhuist van Enter naar Deventer, blijft Porsche Centrum Twente heten, hoewel Deventer toch echt in Salland ligt. 

Eigenaar Michel Arfman: ,,Ik weet ook dat Twente in dit geval niet helemaal de lading dekt, maar wij hechten aan de naamsbekendheid en reputatie die we onder die naam hebben opgebouwd.”

Volledig scherm
Impressie van het nog te bouwen nieuwe pand van Porsche Centrum Twente, dat vanaf 2021 onder dezelfde naam in Deventer zit © Mick Kok
Volledig scherm
Porsche 911 © Porsche
  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer