Eefje Boons druipt gedesillusioneerd af nadat ze in de finale van de 60 meter horden geblesseerd is geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Eefje Boons druipt gedesillusioneerd af nadat ze in de finale van de 60 meter horden geblesseerd is geraakt. © Kevin Hagens

Blessure in de finale, Deventer Eefje Boons moet in wedstrijden op zoek naar het trainingsgevoel

Verzorger Theo Bosch snelde de baan op. Binnen een paar seconden was de Apeldoornse sportmasseur bij zijn pupil Eefje Boons. De Deventer atlete liet haar tranen de vrije loop, nadat ze in de finale van de 60 meter horden geblesseerd raakte. Even dacht ze aan dat vervelende vorige seizoen, waar blessures roet in het eten gooiden.

Het ging mis tussen de derde en vierde horde voor de 25-jarige Boons, die ineens tegen de vierde horde aanliep en haar sprint staakte. Terwijl Nadine Visser in een nieuwe Nederlands record (8,06 seconde) nationaal kampioen werd, Zoë Sedney naar zilver spurtte en Anouk Vetter brons pakte, hinkelde Boons naar de finishlijn. Direct kwamen de andere atleten naar haar toe om haar te troosten.

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de Achterhoek op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend in Wilp de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer