Volledig scherm
De Brink vanmorgen om 11 uur. © de Stentor

Boekenmarkt komt al snel op stoom

Onder een waterig zonnetje is vanmorgen in Deventer de 31e editie van de boekenmarkt van start gegaan. Na wat aanloopproblemen stromen de Brink, De Welle, de Nieuwe Markt en het Grote Kerkhof flink vol met bezoekers.

Een aantal bezoekers had rond tien uur wat moeite om naar Deventer te komen, omdat er door een aanrijding met een paard geen treinen van Apeldoorn naar Deventer reden.

In de vroege ochtend had de organisatie nog last van baldadige dronkenlui die de kaartjes met standnummers op een deel van de Welle van de klaarstaande kramen hadden afgerukt. Ook waren enkele vrijwilligers om half zes in de ochtend getuige van een arrestatie na een vechtpartij.

Tegen het middaguur was van de stress eerder die ochtend niets meer te merken. Duizenden mensen schuifelden toen al tussen de bijna negenhonderd kramen op zoek naar oude en nieuwe boeken, kaarten en prenten.

Het is de laatste boekenmarkt onder leiding van VVV-directeur Hein te Riele, die met pensioen gaat. 

Lees in ons dossier alles over de Deventer Boekenmarkt.

  1. Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’
    PREMIUM

    Özcan Akyol moest in Deventer veel oefenen voor nieuw knip-programma: ‘Ik had het onderschat’

    BN’ers knippen, trimmen én ondertussen een goed gesprek voeren. Özcan Akyol begint over twee weken met zijn nieuwe programma bij BNNVara. In ‘De geknipte gast’ krijgt hij onder anderen Loretta Schrijver, Cornald Maas, Jan Slagter en Ronald de Boer in zijn stoel. De gasten komen langs bij Eus voorafgaand aan een belangrijk evenement. Hij praat dan met hen over hun werk en privéleven.

In samenwerking met indebuurt Deventer