De Brink vanmorgen om 11 uur.
Volledig scherm
De Brink vanmorgen om 11 uur. © de Stentor

Boekenmarkt komt al snel op stoom

Onder een waterig zonnetje is vanmorgen in Deventer de 31e editie van de boekenmarkt van start gegaan. Na wat aanloopproblemen stromen de Brink, De Welle, de Nieuwe Markt en het Grote Kerkhof flink vol met bezoekers.

 1. Zo keren tbs’ers in Deventer terug in maatschappij: ‘Zonder deze zorg had ik 15 jaar in de gevangenis gezeten’
  PREMIUM

  Zo keren tbs’ers in Deventer terug in maatschap­pij: ‘Zonder deze zorg had ik 15 jaar in de gevangenis gezeten’

  In het groen tussen Deventer en Schalkhaar ligt het Brinkgreven-terrein. Hier worden onder meer mensen behandeld die een delict hebben gepleegd. Stichting Transfore wil mogelijk uitbreiden met een hoog beveiligde afdeling en dat zorgt voor onrust in de buurt. Maar wat gebeurt er eigenlijk op zo’n afdeling en in hoeverre verschilt dat met wat er nu gebeurt op Brinkgreven? ,,Tbs’ers worden niet zomaar losgelaten in de maatschappij.’’
 2. Kinderen in Deventer noodopvang vluchtelingen vieren toch vakantie: ‘Plezier spat ervan af’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Kinderen in Deventer noodopvang vluchtelin­gen vieren toch vakantie: ‘Plezier spat ervan af’

  Afleiding in het midden van de zomervakantie, dat is de bedoeling van het Kindervakantiefestival van Vluchtelingenwerk en het COA. De noodopvang voor vluchtelingen in Deventer staat begin deze week bol van spelletjes en workshops, vooral voor kinderen. ,,Zo hebben zij in ieder geval het idee dat ze iets leuks hebben gedaan in de vakantie”, zegt COA-medewerkster Semra Hofsteede-Çam.

In samenwerking met indebuurt Deventer