Grote verkeerscontrole in Deventer.
Volledig scherm
Grote verkeerscontrole in Deventer. © Rens Hulman/NewsUnited

Boetefestival bij grootscheepse controle in Deventer: stoppen voor groen, betalen maar!

De grootscheepse controle dinsdag de hele dag in Deventer is uitgelopen op een waar boetefestival. De schatkist van het rijk werd extra gespekt doordat er bijna een halve ton aan openstaande boetes werd geïnd. 

Speciale kentekenscanners draaiden overuren: 9900 (!) auto’s werden nagekeken. De gegevens werden razendsnel gecheckt om te zien of de eigenaar nog een boete of belastingschuld had. 

En dat werkte. 

Tienduizenden euro’s aan boetes en belastingschuld werden ‘verrekend’. Twee mensen werden opgepakt omdat justitie nog een appeltje met ze te schillen had. 

De Belastingdienst liet eigenaren van 20 auto’s  weten dat ze rap hun belastingschuld moeten betalen, omdat ze anders hun voertuig kwijt zijn. Aan het begin van de controle was iemand tegen de lamp gelopen die in zijn eentje bijna een halve ton aan belastingschuld moest ophoesten.

Getint

De mensen van de politie hadden het ook druk. De nodige boetes werden uitgedeeld voor onder meer (veel) te zwaar beladen aanhangers, voor hardrijders, mensen die hun verzekering niet op orde hadden of té zwaar getinte ramen hebben in hun auto. Eén weggebruiker kreeg een boete omdat hij een graafmachine los op de aanhangwagen had staan.

Groen betekent rijden

De dagprijs voor de lulligste boete ging naar de bestuurder van een auto die voor groen licht stil bleef staan. Dat mag niet. Boem: boete. 

In samenwerking met indebuurt Deventer