Boom dreigt in Deventer op BMW te vallen

videoIn de Sint Jurriënstraat in Deventer dreigde een oude boom vanmiddag een BMW te pletten. Dat kon worden voorkomen door de eigenaar op te sporen.

Een bewoonster van de straat vlakbij het centrum zag dat de boom door de stormwind dreigde om te vallen en belde de brandweer. ,,Die boom is al jaren slecht. Daar hadden we al vaker voor gebeld.”

De brandweer wilde de boom vanmiddag omzagen, maar een donkere BMW die onder de boom geparkeerd was, stond in de weg. ,,Ze wilden gaan zagen, maar dat lukte niet zonder die auto te raken.”

Met kettingen gezekerd

Daarop werd de boom met kettingen gezekerd totdat de eigenaar gevonden was. Daarvoor werden handhavers van de gemeente ingeschakeld. In de straat wist niemand van wie de auto was.

De eigenaar kon via Handhaving getraceerd worden. Die haalde zijn auto weg, waarna de boom alsnog kon worden neergehaald. Rond half vijf was de klus geklaard.

Volledig scherm
De brandweer behoedde een BMW aan de Sint Jurriënstraat in Deventer voor veel schade. © Rens Hulman
  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer