Bouwers carnavalswagens in de problemen: papier-maché droogt niet door extreem vochtige lucht

videoDe extreem hoge luchtvochtigheid zorgt voor carnavalsstress onder Holtense wagenbouwers. De papier-maché blijft nat en de verf drupt ervan af. Zijn ze nog op tijd voor de grote optocht of is vijf maanden hard werken voor niets geweest?

Vlak boven de carnavalswagen hangt meters lang plastic zeil. Alsof de wagen in quarantaine is. In de hoek blaast een krachtig warmtekanon. Davy Tuitert (24) en Jurgen Fox (20) repareren scheuren in de papier-maché. De Holtenaren hebben extra vrij genomen om de achterstand van de bouw in te halen. 

,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt’’, verzucht Jurgen tussen het plakken door. ,,Het is te vochtig weer voor de papier-maché. Normaal zouden we allang alle onderdelen aan het schilderen zijn. Deels is dat gelukt, maar ook de verf wil niet goed dekken. Terwijl het kwalitatief goede verf is.’’

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer