Volledig scherm
De Nijmegenaar tijdens een eerdere zittingsdag in de zaak. © Nicole van den Hout

Celstraf voor man die meisje (13) uit Deventer misbruikte en presenteerde als ‘slavinnetje’

Een veertigjarige Nijmegenaar die een dertienjarig meisje uit Deventer via internet verleidde, haar ophaalde van huis, onbeschermd seks met haar had en filmpjes daarvan doorstuurde met de opmerking dat zij zijn ‘slavinnetje’ was, is veroordeeld tot vier jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk.

De straf is ook voor het misbruiken van een ander meisje na verleiding via internet en het voeren van seksueel getinte chats met nog meer jonge meiden. Met hen kwam het, ondanks zijn pogingen daartoe, niet tot fysiek contact. De man moet zich na het uitzitten van de straf onder behandeling stellen, komt langdurig onder toezicht te staan en mag geen contact meer zoeken met minderjarigen.

De ontucht met het meisje uit Deventer kwam aan het licht nadat een meisje uit Coevorden twee jaar geleden als vermist was opgegeven. De politie vond haar bij de Nijmegenaar die haar via een chatsite bleek te hebben verleid. Uit zijn telefoongegevens bleek vervolgens dat hij enkele maanden daarvoor het meisje uit Deventer had verleid. Hij had haar van huis opgehaald. Aan de deur presenteerde hij zich bij haar moeder als een vader van een vriendinnetje. Hij nam haar mee naar zijn eigen woning, had onbeschermd seks met haar en filmde dit stiekem. Vervolgens stuurde hij die filmpjes naar anderen, voorzien van opscheppende en beledigende teksten over haar.

Toen de man in afwachting van zijn berechting op vrije voeten was gelaten, ging hij gewoon weer verder met het benaderen van jonge meiden met seksuele intenties. Hij stuurde op ontmoetingen aan, maar zij hielden het af. 

Afschrikkende werking

“Hoe haal je het in je hoofd om seks te hebben met een dertienjarig meisje”, zo hield de rechtbank hem twee weken geleden op de strafzitting voor. De man reageerde dat seks met meisjes vanaf het moment dat ze geslachtsrijp zijn moet kunnen, als zij dat ook willen.

Gedragsdeskundigen constateerden een narcistische stoornis bij de man. Ze adviseerden een ambulante behandeling. Er is geen sprake van pedofilie. Het ging hem vooral om het gevoel van macht over de slachtoffers. Het feit dat hij nu enige tijd vast zit, heeft een dusdanig afschrikkende werking op hem gehad dat ze niet verwachten dat hij opnieuw de fout in gaat.

In samenwerking met indebuurt Deventer