Lotenverkopers onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie in Nederland.
Volledig scherm
Lotenverkopers onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie in Nederland. © Grote Clubactie

Clubs uit Rijssen-Holten halen 20.000 op met Grote Clubactie

In Rijssen-Holten haalden verenigingen met de verkoop van loten tijdens de Grote Clubactie in totaal 20.067 euro op. Sportvereniging Excelsior 31 scoorde flink met een bedrag van 12.375 euro. Hiervan gaat 80 procent naar de club.

 1. Psychiatrisch verpleegkundigen voorwaardelijk geschorst wegens relaties met patiënten
  PREMIUM

  Psychia­trisch verpleeg­kun­di­gen voorwaarde­lijk geschorst wegens relaties met patiënten

  Twee verpleegkundigen uit de regio Twente die werkzaam waren in de psychiatrie, hebben een voorwaardelijke schorsing voor een jaar gekregen, omdat ze relaties zijn aangegaan met patiënten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had klachten tegen hen ingediend bij de tuchtrechter in Zwolle en die heeft ze gegrond verklaard. De zorgverleners vreesden al voor hun baan, bleek op de zitting begin december.
 2. Forse rekeningen van de overheid voor verdachten van hennepkwekerij Deventer
  PREMIUM

  Forse rekeningen van de overheid voor verdachten van hennepkwe­ke­rij Deventer

  Tegen twee verdachten van een in 2018 opgerolde hennepkwekerij aan de Hendrick Goltziusstraat in Deventer zijn werkstraffen van 240 en 180 uur geëist, met nog een paar maanden gevangenisstraf voorwaardelijk. Maar de meeste pijn zit misschien nog in de ontnemingsvordering, het incasseren van de veronderstelde misdaadwinst. Canan K. (44) zou 107.000 euro moeten betalen aan de overheid, medeverdachte Adem Y. ruim 82.000 euro.
 3. Sterk GA Eagles doorbreekt negatieve spiraal met knappe bekerzege op Heerenveen
  wedstrijdverslag

  Sterk GA Eagles doorbreekt negatieve spiraal met knappe bekerzege op Heerenveen

  Na een grauw najaar en een mistig begin van de winter prikt de sportieve zon dan eindelijk weer door de wolken voor Go Ahead Eagles. De ploeg die al bijna twee maanden vooral worstelde met zichzelf, hervond in het bekertreffen met Heerenveen het geloof in eigen kunnen. De terugkeer naar een vertrouwd spelsysteem wierp vruchten af en dankzij een treffer van Inigo Cordoba werden de Friezen toch wel verrassend met 0-1 uit het bekertoernooi gewipt.

In samenwerking met indebuurt Deventer