Volledig scherm
PREMIUM
Rike Beekman heeft haar eigen atelier in het oude Geertruidenziekenhuis. De Deventer tassenontwerpster moet nu op zoek naar nieuwe plek om te werken. © Kevin Hagens

Creatievelingen in Geertruidentuin moeten op zoek naar nieuwe broedplek

Aan de buitenkant zie je het er niet aan af maar het oude Geertruidenziekenhuis in Deventer is een broedplaats voor kleine ondernemingen. In het monumentale gebouw in het Rollecatekwartier zijn tientallen creatieve zelfstandigen gehuisvest. Ze moeten op zoek naar een nieuw onderkomen nu de gemeente groen licht heeft gegeven voor woningbouw.

Voor de 38-jarige Sonja van Boheemen is het oude Geertruidenziekenhuis in Deventer bekend terrein. Als tiener verdiende ze een paar zakcenten bij met het schoonmaken van het oude hospitaal. Nu heeft de Deventerse er haar eigen yoga-studio, op de verdieping aan de Fesevurstraat. ,,In dit gebouw zat het zusterhuis. Ik heb er vroeger heel wat schoongemaakt’’, vertelt Van Boheemen terwijl ze haar werkruimte laat zien. Naast haar heeft beeldend kunstenaar Susanne Sørensen een atelier. De tussendeur staat gewoon open. ,,Dat is ook zo leuk hier, we hebben heel veel aan elkaar als kleine ondernemers. Alleen is ook maar alleen. Nu sparren we samen over zaken en werken we ook samen. Susanne en ik organiseren workshops.’’

 1. Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreutsing
  PREMIUM
  VIDEO

  Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreut­sing

  Berry Steenbruggen mag graag schoppen tegen de verpreutsing van de maatschappij. Sinds hij yoga doet en zijn lichaam als tempel ziet neemt hij steeds meer afstand van de schaamte. Blootwateryoga is in Deventer een begrip en de reden dat het SBS-programma Man Bijt Hond bij de Deventenaar aanklopt. Berry geeft zich deze avond voor de hele natie bloot in zijn kruistocht tegen de bedekking van lijf en leden.
 2. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
  PREMIUM

  De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

  Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”

In samenwerking met indebuurt Deventer