Opruimen na een onrustige Koningsdag. Een van de winkelkarretjes waarmee het bier vanuit de supermarkt werd aangerukt staat nog op het Verlaagd Wellepad.
Volledig scherm
PREMIUM
Opruimen na een onrustige Koningsdag. Een van de winkelkarretjes waarmee het bier vanuit de supermarkt werd aangerukt staat nog op het Verlaagd Wellepad. © de Stentor

Dag na onrustige Koningsdag aan IJssel in Deventer: ‘Drank met winkelwagens aangevoerd’

Deventer burgemeester Ron König hoopt dat het versoepelen van de coronaregels (lees: heropening terrassen) de druk van de ketel haalt langs de IJssel. Bij het Verlaagde Wellepad is het dinsdagavond uit de hand gelopen: overdag was het veel te druk met jongeren en werden de coronaregels genegeerd,  ’s avonds ontstond een grote vechtpartij. De uitbaters van het horecapunt staan machteloos. ,,Er was geen houden meer aan.”

  1. Deventer Poëziefestival deze zomer met extra terrasprogramma: ‘En volgend jaar door hele stad in buitenlucht’
    PREMIUM

    Deventer Poëziefes­ti­val deze zomer met extra terraspro­gram­ma: ‘En volgend jaar door hele stad in buiten­lucht’

    De tweede editie van DichterBij van theater Mimik krijgt deels een ‘buitenkarakter’. Was het Deventer poëziefestival vorig jaar vanwege de coronabeperkingen nog geheel in de theaterzaal, aanstaande zaterdag (25 juni) komt daar een gratis buitenprogramma rond Mimik bij. En volgend jaar moet het festijn zich volledig afspelen in de buitenlucht, door de hele binnenstad.

In samenwerking met indebuurt Deventer