Volledig scherm
PREMIUM
Verloskundige Marlies Koers uit Deventer. © Rob Voss

Dagboek verloskundige Marlies Koers uit Deventer moet nog verschijnen maar de internationale filmrechten zijn al verkocht

Verloskundige Marlies Koers (28) uit Deventer baart opzien met haar eerste boek Dagboek van een verloskundige. Eerst stonden de uitgevers in de rij om het uit te geven en nu zijn de serie- en filmrechten ook al verkocht. Het boek zelf moet overigens nog verschijnen. Dat gebeurt in juni volgend jaar.

Dagboek van een verloskundige is volgens uitgeverij Spectrum Lifestyle een openhartig portret van de aangrijpende ervaringen van een verloskundige. Het beschrijft een jaar uit het leven van Marlies Koers die, wanneer ze 25 is, eigenaar wordt van een verloskundigenpraktijk. Het feestje om dit te vieren wordt ruw onderbroken als Marlies weg moet in verband met een noodgeval met een cliënt.

  1. Station Colmschate: betere aansluiting en vaker sprinter blijkt onmogelijk
    PREMIUM

    Station Colmschate: betere aanslui­ting en vaker sprinter blijkt onmogelijk

    Het aantal sprinters dat station Colmschate aandoet, blijft beperkt tot twee per uur doordeweeks en één per uur in het weekend. NS ziet geen aanleiding om de frequentie op te voeren. Een wijziging in de dienstregeling om de overstaptijd op hoofdstation Deventer van reizigers vanaf Colmschate die naar Zwolle of Arnhem reizen (en vice versa) te verkorten, zit er ook niet in. Een en ander blijkt na overleg tussen NS en de gemeente Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer