In hartje Deventer trekken duizenden mensen langs de boekenkramen.
Volledig scherm
In hartje Deventer trekken duizenden mensen langs de boekenkramen. © FOTO HISSINK

De Deventer Boekenmarkt in vijf foto’s

In BeeldBoeken, boeken en nog eens boeken. De Deventer Boekenmarkt trekt traditiegetrouw tienduizenden boekenwurmen uit heel het land naar de Hanzestad. Fotograaf Ronald Hissink dook Deventer in en legde het evenement vast. Bekijk hier het boekenwalhalla vanuit zijn lens in vijf foto’s.

 1. Paul (62) uit Deventer kapot van verdriet na vergiftiging van zijn jonge kat: ‘Het is verschrikkelijk’
  PREMIUM
  VIDEO

  Paul (62) uit Deventer kapot van verdriet na vergifti­ging van zijn jonge kat: ‘Het is verschrik­ke­lijk’

  Dolgelukkig was Paul Ludwig (62) toen hij een jaar geleden de kitten Laika kreeg van zijn dochters. ,,De leukste kat ooit, echt een pittige beestje”, vertelt hij vreugdevol. Totdat een week geleden zijn ergste nachtmerrie werkelijkheid werd. Laika kwam thuis en was veranderd van een opgewekte kat, naar een afzijdig, stil beestje. Waarschijnlijk vergiftigd met rattengif, blijkt nu. ,,Het is verschrikkelijk. Als ik erover nadenk springen de tranen in mijn ogen.”
 2. Geen Deventer Boekenmarkt, maar dit zijn de alternatieven om toch met je neus in de boeken te duiken
  PREMIUM

  Geen Deventer Boeken­markt, maar dit zijn de alternatie­ven om toch met je neus in de boeken te duiken

  Het Woordwaarde Festival en een mini-bieb-fietsroute moeten er aankomende week voor zorgen dat de Deventer Boekenmarkt dit jaar toch nog een beetje in de schijnwerpers staat. Door de aangescherpte coronamaatregelen was het al bekend dat de grootste boekenmarkt van Europa ook dit jaar niet plaats kon vinden. Op tientallen locaties door de hele stad worden toch activiteiten gehouden.

In samenwerking met indebuurt Deventer