De Scheg in Deventer biedt bezoekers woensdag korting op de entree en een versnapering. Daarmee hopen de ijsbaan (foto)en het subtropisch zwembad extra klanten te lokken op de dag van de onderwijsstaking.
Volledig scherm
De Scheg in Deventer biedt bezoekers woensdag korting op de entree en een versnapering. Daarmee hopen de ijsbaan (foto)en het subtropisch zwembad extra klanten te lokken op de dag van de onderwijsstaking. © Archieffoto Ronny te Wechel.

De Scheg in Deventer speelt slim in op onderwijsstaking, (bijna) alle andere pretparken dicht

UpdateOuders die woensdag iets leuks willen doen met hun kinderen die vrij zijn vanwege de onderwijsstaking, hoeven niet aan te kloppen bij de grote (pret)parken in Oost-Nederland. Die zijn gesloten. Uitzondering is Slagharen, waar bezoekers welkom zijn in het waterpark en op de ijsbaan.

  1. Windturbines bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden
    PREMIUM
    met VIDEO

    Windturbi­nes bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden

    Het voornemen om drie windturbines in het buitengebied van Lochem te bouwen, ten oosten van het dorpje Exel, neemt concretere vormen aan. Onlangs bleek dat ontwikkelaar Pure Energie uit Enschede een Duitse concurrent heeft afgetroefd door overeenkomsten te sluiten met grondeigenaren in het gebied. Een haalbaarheidsonderzoek is de volgende stap. De windmolens worden hoger dan eerder werd verondersteld.

In samenwerking met indebuurt Deventer