Volledig scherm
PREMIUM
Armin Blom met de mobiele pizza-oven waarmee hij volgend jaar feesten op evenementen in de regio echte Napolitaanse pizza’s wil gaan bakken. © FOTO HISSINK

De (straat-)pizza van Armin Blom ‘hangt’ echt op zijn Napolitaans

Deventenaar Armin Blom hoopt volgende zomer met zijn pizza-oven op de aanhangwagen van zijn auto veel feesten en partijen in de regio op te mogen luisteren. Er bestaan wel meer mobiele pizzeria’s, maar voor zover Blom (26) weet is hij de enige die de echte Napolitaanse pizza bakt. ,,De Amerikaanse pizza blijft recht naar voren staan als je de punt naar je mond brengt. De pizzapunt uit Napels hangt een beetje. Dat is de enige échte pizza.”  

Na veel wikken en wegen bestelde Blom in juni zijn mobiele pizza-oven in Napels, met als doel het volgende buitenseizoen vol aan de bak te gaan met zijn cateringbedrijf onder de naam Strada Pizza (straatpizza). ,,Hij kwam twee weken geleden binnen en toen leek het me wel een goed idee om nu alvast te beginnen en naam te maken voor volgend jaar. Dat was een goed idee, ik heb afgelopen  weekend mijn eerste twee opdrachten krijg al heel veel telefoontjes om op feestjes volgend jaar te komen bakken.”

  1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
    PREMIUM

    Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

    Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”

In samenwerking met indebuurt Deventer