Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images

Deventenaar (39) krijgt celstraf voor brutale autodiefstal op klaarlichte dag

Een 39-jarige man uit Deventer heeft donderdag 18 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk gekregen voor een brutale autodiefstal. Op klaarlichte dag trok hij een vrouw vanachter haar stuur weg. Het slachtoffer moest wegspringen om niet geraakt te worden door de wegrijdende dief.

Bij een parkeerplaats aan de Zwaluwenbrug in Deventer zien getuigen hoe op 8 augustus 2019 op klaarlichte dag een automobiliste vanachter haar stuur wordt weggetrokken door een man. Met de bestuurdersportier nog open rijdt de man achteruit. Hij moet een paar keer steken om weg te komen. Al die tijd vreest de vrouw geraakt te worden door het portier of door haar eigen wagen. De bestuurder heeft zijn ene hand aan de deur en de andere aan de pook. Het lukt hem uiteindelijk om weg te komen. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer