Christiaan Bakker bij de door hem zelf geplaatste drempel. Die heeft hij inmiddels verwijderd, na een boete van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Christiaan Bakker bij de door hem zelf geplaatste drempel. Die heeft hij inmiddels verwijderd, na een boete van de gemeente. © Ronald Hissink

Deventenaar krijgt boete van 240 euro voor zelfgeplaatste drempel voor veilig verkeer in zijn straat

Deventenaar Christian Bakker was het onoverzichtelijke verkeer in zijn smalle straat zo zat, dat hij zelf maar een drempel plaatste om het verkeer af te remmen. Dat was buiten de gemeente gerekend, die hem op een prent van 240 euro trakteert. Volgens een woordvoerder maakt de zelfbouwdrempel het juist gevaarlijker. ,,Er is al een vrouw over gevallen.”

Bakker woont met zijn gezin aan de Midden Rij, een heel smal straatje in de Deventer wijk Voorstad. De bewoners van die straat klopten volgens hem al meerdere keren aan bij de gemeente om de straat veiliger te maken, maar kregen telkens nul op het rekest. ,,Als bewoners zijn we zo vaak bij de gemeente geweest om de chaotische situatie aan te kaarten, maar er is nooit iets gebeurd, op een verkeerstelling na. Daar kwam heel weinig uit”, zegt Christian Bakker. 

In samenwerking met indebuurt Deventer