Deventenaar licht tipje van de sluier over verdwijning Arjen Kamphuis in Noorwegen

videoDe Noorse politie gaat uit van een noodlottig kajakongeval, maar nog steeds weet niemand wat er écht gebeurde met IT-expert Arjen Kamphuis, die in 2018 verdween. Kunstenaar Jillis Groen uit Deventer tekent voor een expositie over het mysterie. ,,Eigenlijk zijn alle scenario's nog mogelijk.” 

Arjen Kamphuis is niet zomaar iemand: hij doceerde wereldwijd over internetveiligheid, geldt als persoonlijke kennis van WikiLeaks-oprichter Julien Assange en streed tegen de spionagezucht van wereldmachten. Hij werd voor het laatst gezien toen hij in 2018 uitcheckte bij zijn hotel in Bodø, in het noorden van Noorwegen. Over zijn verdwijning deden lang de wildste complottheorieën de ronde, juist door zijn kritiek op de inlichtingendiensten. 

 1. Nieuwe stadsbeiaardier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen
  PREMIUM
  video

  Nieuwe stadsbei­aar­dier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen

  Hoog boven de binnenstad van Deventer slaat de nieuwe stadsbeiaardier Bauke Reitsma (43) op zijn klavier. 'My Way’ rolt vanuit de klokken van het carillon op deze vrijdagmiddag over de straten van de stad. Met zijn muziek deint Reitsma mee op de actualiteit. Van Bach en Halleluja van Cohen tot La Boheme van Aznavour. Sinds deze maand is Reitsma de vaste bespeler van de carillons van Bathmen en Deventer.
 2. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
  PREMIUM
  video

  Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

  Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer