Heel licht gekleurde jonge jenever moet nog geëtiketteerd worden. Gerijpte gin heeft een mooie kleur: Erik Molenaar leeft zich uit als stoker van mooie distillaten in Deventer.
Volledig scherm
PREMIUM
Heel licht gekleurde jonge jenever moet nog geëtiketteerd worden. Gerijpte gin heeft een mooie kleur: Erik Molenaar leeft zich uit als stoker van mooie distillaten in Deventer. © FOTO HISSINK

Deventenaar wacht op zijn zelfgestookte whisky, en wordt ondertussen verliefd op jenever

Zijn whisky waar het allemaal mee begon is nu 23 maanden oud. Tot het echt whisky mag heten en verkocht kan worden, verdient Erik Molenaar uit Deventer zijn geld met het stoken van gin en jenever. Terwijl het altijd zijn droom was een echte whiskystoker te worden, heeft hij nu zijn hart verpand aan jenever. Hij gaat de boer op om Nederland weer warm te maken voor Binnenlands Gedistilleerd.

Ketels en vaten staan verstopt achter een anonieme bedrijfshaldeur achterop het industrieterrein in Deventer. Hier brengt de voormalig projectleider Erik Molenaar zijn dagen door met het stoken van distillaten, het eigenhandig bottelen en kurken waxen. En hoewel hij nu een verkoper in dienst heeft genomen voor een deel van het land is de ‘wij’ waarover hij spreekt grotendeels nog steeds spreekwoordelijk. Distilleerderij Wagging Finger is Erik Molenaar. Gepassioneerd whiskyliefhebber. Zo bevlogen dat hij zijn baan opzegde en fulltime bezig is met het stoken van sterke drank. 

In samenwerking met indebuurt Deventer