Jos (links) en Martijn (rechts) uit Deventer tijdens de eerste aflevering van het tv-programma LEGO MASTERS. Ze werden trapten het tot de finale.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos (links) en Martijn (rechts) uit Deventer tijdens de eerste aflevering van het tv-programma LEGO MASTERS. Ze werden trapten het tot de finale. © RTL/William Rutten

Deventenaren Jos (21) en Martijn (21) grijpen net naast de titel van LEGO Masters 2020

Het was een droom die uitkwam voor Jos van Uum en Martijn Brinkman uit Deventer: deelnemen aan het RTL4-programma LEGO Masters. Ze schopten het tot de finale, maar hun grote, rode draak van LEGO-steentjes die een kabouterdorp mét eekhoorn aanvalt, moest toch het onderspit delven tegen de Maya tempel van deelnemers Lola en Jan.

 1. Joren Bloem uit Hall vergroot motor bij wielerploeg van Tietema en Harmeling: ‘Dit is al een profploeg’
  PREMIUM
  wielrennen

  Joren Bloem uit Hall vergroot motor bij wieler­ploeg van Tietema en Harmeling: ‘Dit is al een profploeg’

  Joren Bloem (23) boekte afgelopen seizoen zijn eerste aansprekende resultaten in kleinere internationale koersen, en stapte zodoende over van de ene continentale ploeg Abloc naar nieuwkomer TDT-Unibet. Voor de Achterhoeker bleek de werkelijkheid bij zijn nieuwe ploeg nog mooier te zijn dan dat hij had verwacht. Vandaag eindigde hij als tweede in de tweede etappe van Olympia’s Tour.
  Marle

In samenwerking met indebuurt Deventer