Volledig scherm
PREMIUM
Deventer heeft de komende jaren nog eens tweeduizend ICT-ers nodig. © archief

Deventer gaat schreeuwend tekort aan ICT-personeel te lijf

Deventer heeft tot 2023 tweeduizend extra arbeidskrachten in de informatie- en communicatietechnologie (ICT) nodig om de groei in de sector bij te benen. Bedrijfsleven, gemeente en onderwijs in de stad bundelen de krachten om het tekort aan te pakken.

Waar de maakindustrie in Deventer onlangs klappen kreeg, met bijvoorbeeld sluiting van Roto Smeets en Stegeman vleeswaren, neemt de werkgelegenheid in de ICT-branche toe. Nu zijn daar 8700 personen werkzaam en staan 2700 bedrijven geregistreerd. Vergeleken met 2017 een toename van respectievelijk 9 en 24 procent. Bij de bedrijven zitten relatief veel zelfstandigen (zzp-er).

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer