Deventer geveltuintjesbrigade gaat onder aanvoering van Frank de strijd aan met Zwolle

Het doel van het NK Tegelwippen: deelnemende steden moeten zoveel mogelijk stenen vervangen door groen. In Deventer steekt een bijzondere groep mensen de spade in de grond in Voorstad vandaag. Voor de eigen buurt natuurlijk. Maar stiekem speelt de strijd toch mee op de achtergrond: ,,Zwolle staat voor; dat kan natuurlijk niet", grijnst hovenier Frank Beijer.

 1. Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewoner (80) hand onder haar rok stopte
  PREMIUM

  Angstig meisje in Deventer fluistert tegen haar moeder dat medebewo­ner (80) hand onder haar rok stopte

  Eind augustus vorig jaar vraagt de 9-jarige dochter van een bewoonster van de crisisopvang aan de Polstraat in Deventer of haar moeder even mee wil lopen naar een plek waar niemand haar kan horen. Daar fluistert ze haar moeder in het oor dat ze net is betast door de 80-jarige medebewoner Boutayeb M.. De officier van justitie in Zwolle eiste vandaag een half jaar cel tegen hem.
 2. ‘Welzorgsum’ komt er: van inwonersidee naar volwaardige zorgcomplex om dorp leefbaar te houden
  PREMIUM

  ‘Welzorgsum’ komt er: van inwoner­sidee naar volwaardi­ge zorgcom­plex om dorp leefbaar te houden

  Het plan om op de voormalig schoollocatie in Welsum zorgappartementen te creëren, kan op veel enthousiasme rekenen. Onder enkele voorwaarden is de gemeente Olst-Wijhe akkoord met het plan om achttien appartementen te bouwen waar vooral de lokale bevolking gebruik van kan maken. Het project moet er voor zorgen dat Welsum leefbaar blijft. ,,We zitten vrij geïsoleerd aan deze kant van de IJssel, dus doppen we onze eigen boontjes’’, zegt Piet Boons, van Plaatselijk Belang Welsum.

In samenwerking met indebuurt Deventer