Deventer hengelaar zet foto brandend bondskantoor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’
Een sportvisser uit Deventer heeft het al jaren aan de stok met Sportvisserij Oost-Nederland. Op Instagram plaatste hij foto’s van een brandend kantoor van de organisatie in Raalte en hij maakte een opsporingsambtenaar uit voor ‘stekelmof’ en NSB’er. ,,Het is satire, hyperbolen die uit hun context zijn gehaald’’, zegt de 25-jarige Bart B. bij de politierechter.
De achtergrond van het conflict ligt hem in de voorwaarden die zijn verbonden aan de vispas zoals het niet mogen vissen in de zogenaamde paaitijd, waarin vissen zich voortplanten. De visser haalde zijn gram op sociale media. ,,Het was niet bedoeld om te bedreigen of te beledigen, anderen zijn ermee aan de haal gegaan door een afbeelding uit zijn context te halen en te verspreiden. Dat is niet mijn verantwoordelijkheid.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dakloze jongeren uit Deventer hebben nu een thuis op deze bijzondere locatie: ‘Dit is echt een verlossing’
Blije gezichten onder enkele dakloze jongeren. Door de woningnood komt deze kwetsbare groep nergens tussen. Daarom heeft een groep Deventer organisaties een oud energiegebouw omgetoverd tot volwaardige woningen. Maar daarmee stopt het niet. Er zijn nog tientallen extra huizen nodig. ,,Dat is best een opgave.’’ -
PREMIUM
Dit jaar weer geen Film op de Brink omdat de apparatuur er niet is: ‘Een scherm en een beamertje is niet genoeg’
Alweer geen Film op de Brink. De openluchtbioscoop, jaarlijks in augustus op de Deventer Brink, kan wederom niet doorgaan. Niet regelrecht door corona, maar wel door de nasleep ervan, die dus nog steeds geen einde kent. Alles mag weer, maar evenementen worstelen toch nog. Hoe zit dat? Vijf vragen aan Anton van Amersfoort, hoofd programma van Theater Mimik. -
PREMIUMmet video
Jacuzzi kapot en vet uit de afzuigkap, maar Richard voelt zich heerlijk thuis in verlaten Chinees restaurant Epse
Het pand vervalt stukje bij beetje, maar Richard (33) voelt zich er de koning te rijk. ,,Vervallen? Ik heb géén idee waar je het over hebt.” Plannen om de voormalige Chinees bij Epse op te knappen zijn er voorlopig niet en dus is De Rozentuin voor deze tijdelijke bewoner de hemel op aarde. -
PREMIUM
Voor Deventer theater Gajes is 25ste Op Stelten thuiswedstrijd: niemand was er zo vaak bij
Een bijzondere eer voor Deventer theater Gajes. Het gezelschap trapt donderdagavond de 25ste editie van Deventer Op Stelten af. Het betekent na twee coronaseizoenen eindelijk weer eens volle bak spelen, in thuisstad Deventer, op de 25ste editie van het festival. ,,We hebben dit zó gemist.” -
PREMIUM
Na tv-serie nu een boek over beroemde Deventer wasstraat van Martin: ‘Ik ben op een missie’
Twee wasstraten, een eigen arbeidsbureau en een bejubelde tv-serie op de NPO, waarin enkele werknemers gevolgd worden. Over aandacht hoeft Martin Kniest niet te klagen. De Deventenaar komt nu ook met een boek. ,,Alles wat ik eraan verdien, storten we in dit bedrijf, zodat er weer jongens opgeleid kunnen worden.’’
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.
In samenwerking met indebuurt Deventer
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer