Een locatie van Topicus aan de Singel in Deventer.
Volledig scherm
Een locatie van Topicus aan de Singel in Deventer. © Stentor

Deventer IT-bedrijf Topicus samen met TSS straks een van de grootste van Nederland

Deventer IT-bedrijf Topicus fuseert met softwarebedrijf Total Specific Solutions (TSS). Zodra de autoriteiten instemmen met de overname, is het nieuwe Topicus.com een van de grootste IT-bedrijven van Nederland. De twee bedrijven zijn samen meer dan een miljard euro waard.

Als Topicus (Deventer) en TSS (Nieuwegein) samen verdergaan als Topicus.com telt het bedrijf meer dan 4000 medewerkers en een jaaromzet van 500 miljoen euro, meldt het Financieel Dagblad. Van die 4000 medewerkers komen er 3000 van TSS en 1000 van Topicus. 

TSS neemt in de fusie het Deventer concern over. Als de autoriteiten instemmen met de overname, willen de partijen zo snel mogelijk de Nederlandse beurs op als Topicus.com.

Het softwarebedrijf uit Deventer is met hulp van ING al twee jaar op zoek naar een fusiepartner om sneller te kunnen groeien. De directeur van Topicus, Henk Jan Knol, vertelde woensdag aan de Stentor dat hij momenteel kennismaakt met twintig tot dertig nieuwe medewerkers per maand. 

De kersverse partner werd gevonden in Constellation Software uit Canada die een dochteronderneming heeft in Nieuwegein: TSS. 

Topicus.com

Het nieuwe bedrijf Topicus.com wordt waarschijnlijk bestuurd vanuit Deventer. Zowel Topicus als TSS heeft weinig last van de coronacrisis. Topicus is voornamelijk actief in het sociale domein, het onderwijs, de gezondheidszorg en finance en ook TSS maakt software specifiek voor de gezondheidszorg, de overheid en de financiële wereld.

Deze markt staat volgens het FD bekend als lucratief omdat klanten doorgaans een langdurige relatie aangaan.

TSS geldt als een tamelijk onbekend merk op de markt maar voert een aantal titels die in Nederland wel degelijk bekend zijn, zoals PinkRoccade dat een grote vestiging heeft in Apeldoorn.

In samenwerking met indebuurt Deventer