Fikret Devedzic (l) is een van de kunstenaars met een atelier in het Panta Rhei-gebouw. Samen met Lies Kortenhorst en een paar andere huurders probeert hij de mogelijke sloop van het pand tegen te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Fikret Devedzic (l) is een van de kunstenaars met een atelier in het Panta Rhei-gebouw. Samen met Lies Kortenhorst en een paar andere huurders probeert hij de mogelijke sloop van het pand tegen te houden. © Ronald Hissink

Deventer kunstenaars Fikret en Lies dreigen hun ateliers te verliezen: ‘Er wordt over ons heen gewalst’

AudioVerhuizen of misschien zelfs stoppen. Kunstenaars Fikret Devedzic en Lies Kortenhorst zien het totaal niet zitten. De twee houden van de oude schoolgebouwen aan de Van Hetenstraat in Deventer. Al bijna tien jaar schilderen, beeldhouwen of geven ze cursussen op deze kunstzinnige broedplaats. Dat kan volgend jaar zomaar klaar zijn: de gemeente wil er huizen gaan bouwen.

0 reacties

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Deventer