Volledig scherm
Het Meester Geertshuis aan de Assenstraat. © FOTO HISSINK/archief

Deventer langer door met opvang uitgeprocedeeerden

Deventer zet de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers de komende drie jaar door. Het gaat om de Bed-Bad-Broodvoorziening. De gemeente verlengt de afspraken met het Meester Geertshuis voor deze periode, in afwachting van een goede landelijke voorziening, zo meldt wethouder Rob de Geest (PvdA).

De opvang  bestaat 3 jaar. Deze is bedoeld als tijdelijke plek voor uitgeprocedeerde asielzoekers, om te voorkomen dat zij op straat zwerven. Vanuit deze plek werken zij aan hun toekomst. Er is plek voor maximaal tien personen. De Geest: ,,De voorziening heeft haar toegevoegde waarde laten zien. Als eenvoudige, maar veilige plek waar mensen tot rust komen. Dan pas ontstaat ruimte om na te denken over hun toekomst en eventuele terugkeer naar het land van herkomst.‘’

De verlenging met drie jaar loopt parallel met de duur van de proef Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV) uit het regeerakkoord voor diezelfde periode. Deventer krijgt geld van het rijk voor de opvang. Met een restant van vorige jaren is er 218.000 euro beschikbaar, voldoende voor de komende drie jaar. 

In samenwerking met indebuurt Deventer