Volledig scherm
PREMIUM
Marlies Oostendorp, moeder van Saar, in gesprek met kinderarts-allergoloog Ted Klok van het Deventer Ziekenhuis. © FOTO HISSINK

Deventer onderzoek naar voedselallergie: ‘Spannend om je kind eraan mee te laten doen’

Voor de tweejarige Saar kan één verkeerde hap grote gevolgen hebben. Ze is allergisch voor pinda's. Mogelijk hoeft ze dat niet heel haar leven te zijn. Kinderarts-allergologen van het Deventer Ziekenhuis mikken op een doorbraak bij een onderzoek, dat baby’s en peuters zoals Saar voor altijd moet genezen van allergieklachten. 

Het nieuwe onderzoek, dat in juni is begonnen, draait rond veertig jonge kinderen tussen de 0 en 2 jaar oud die al een voedselallergie hebben. Het gaat om pinda-allergie, kippenei-allergie en notenallergie. Het is de bedoeling dat deze kinderen dagelijks kleine hoeveelheden van de voeding toegediend krijgen waarvoor ze allergisch zijn - zogenoemde orale immunotherapie.

  1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
    PREMIUM

    Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

    Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”

In samenwerking met indebuurt Deventer