Voorlopig is er niets te doen in de Deventer Schouwburg door de coronacrisis. Het rapport met het financiële doorkijkje naar de toekomst van het theater is net voor het uitbreken van de crisis afgerond.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig is er niets te doen in de Deventer Schouwburg door de coronacrisis. Het rapport met het financiële doorkijkje naar de toekomst van het theater is net voor het uitbreken van de crisis afgerond. © FOTO HISSINK

Deventer Schouwburg blijft financieel zorgenkindje

De Deventer Schouwburg blijft voorlopig rode cijfers schrijven. Op de voorlopige jaarrekening over 2019 is het tekort 176.000 euro, in 2020 wordt in de begroting uitgegaan van 324.000 euro in de min.

Pas vanaf 2022 is sprake van een gezonde exploitatie, met een buffertje. Maar dan is wel (eenmalig) een investering van 3,5 miljoen euro nodig, door de gemeente. Het huidige programma-aanbod en de omvang van de organisatie kunnen dan intact blijven. 

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

In samenwerking met indebuurt Deventer