Deventer sluit in verband met het coronavirus per direct de publieksbalies in het stadhuis. Bij uitzondering, na eerst telefonisch contact, is een bezoek nog mogelijk.
Volledig scherm
Deventer sluit in verband met het coronavirus per direct de publieksbalies in het stadhuis. Bij uitzondering, na eerst telefonisch contact, is een bezoek nog mogelijk. © FOTO HISSINK

Deventer sluit per direct stadhuis voor rijbewijs, paspoorten en andere publiekszaken

Deventer sluit in verband met het coronavirus per direct de publieksbalies in het stadskantoor. Daar kunnen inwoners terecht voor bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort,  het aanvragen van een vergunning of hulpvragen rond bijstand en zorg. 

Het besluit is vrijdagmiddag genomen om de risico's op verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Volgens woordvoerder Maarten-Jan Stuurman merkten baliemedewerkers van de gemeente dat de afgelopen dagen zich toch nog veel mensen meldden met verzoeken die niet direct dringen waren.

Dringende zaken

Voor dringende zaken kunnen mensen bij uitzondering nog wel bij de balie terecht. Maar dan moeten mensen eerst telefonisch met de gemeente contact zoeken en uitleggen waarom het gaat. Als blijkt dat het inderdaad iets betreft dat niet kan blijven liggen, is vervolgens een afspraak in het stadskantoor mogelijk. 

Bij het bezoek aan het stadskantoor gelden de richtlijnen van het RIVM: hou voldoende afstand en kom niet naar het stadskantoor als een bezoeker grieperig is, moet hoesten of niezen. 

Het telefoonnummer waar inwoners in eerste instantie terechtkunnen is 140570.

Het besluit betekent dat het stadskantoor nagenoeg uitgestorven is. Ambtenaren werken sinds afgelopen weekend thuis.

In samenwerking met indebuurt Deventer