Volledig scherm
Scheidend directeur van de Deventer musea Garrelt Verhoeven in het Speelgoedmuseum. © FOTO HISSINK

Deventer Speelgoedmuseum definitief gered

Het Speelgoedmuseum in Deventer blijft zoals vorige week al wel duidelijk werd definitief open. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad besloot woensdagavond om even na 21 uur om zeven ton uit te trekken voor een verbouwing van het huidige onderkomen aan de Brink 47A.

Daarmee verwierp de politiek het voorstel van burgemeester en wethouders om het museum te sluiten en de speelgoedcollectie te laten rondreizen. Die zou dan op wisselende locaties te zien zijn, aldus het voorstel van cultuurwethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Voor het behoud van het museum stemden vier van de vijf coalitiepartijen: D66, Gemeentebelang, Pvda en uiteindelijk ook het CDA. VVD en coalitiepartij GroenLinks stemden tegen. 25 van de 37 raadsleden stemden voor het open houden van het museum.

  1. Meters geschiedenis van Deventer blikfabriek voor eeuwigheid veiliggesteld
    PREMIUM

    Meters geschiede­nis van Deventer blikfa­briek voor eeuwigheid veiligge­steld

    Deventer en blik zijn met elkaar verbonden. De bijnaam koekstad had misschien wel net zo goed blikstad kunnen zijn. Nog immer wordt de grootste speler op de Europese blikmarkt geleid vanuit Deventer. Daarom is het stadsarchief dolgelukkig dat het oude bedrijfsarchief behouden is, en nu te lezen is voor iedereen. Bewaard voor de eeuwigheid. Net als blik zelf, is CEO Woep Moller van het huidige Ardagh de vrijwillige archivarissen dankbaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer