Deventer op Stelten in 2019. Dat was een toeristisch topjaar, maar blijkt financieel een debacle voor de organisatie van evenementen en stadspromotie.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer op Stelten in 2019. Dat was een toeristisch topjaar, maar blijkt financieel een debacle voor de organisatie van evenementen en stadspromotie. © FOTO HISSINK/archief

Deventer VVV eindigt in rode cijfers én met verstoorde verhoudingen

Een tekort van bijna drie ton en (inmiddels) verstoorde verhoudingen tussen voormalig directeur Hein te Riele en voorzitter Harry Webers. Het einde van de VVV in Deventer verloopt roerig. Onduidelijk is of er financiële gevolgen zijn voor de nieuwe Deventer organisaties voor evenementen en stadsmarketing.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland