Wiet Tutupoly, Guus Hetharie en Geoffrey Birahij zetten zich in voor de erkenning van het leed dat de Molukkers is aangedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Wiet Tutupoly, Guus Hetharie en Geoffrey Birahij zetten zich in voor de erkenning van het leed dat de Molukkers is aangedaan. © Ronald Hissink / archief

Deventer wil twee ton besteden aan behoud Molukse graven: ‘Dit is een mooie stap’

De gemeente Deventer wil 200.000 euro beschikbaar stellen om de grafrechten van 65 Molukse graven over te nemen. Voor de Molukse gemeenschap is het een symbool van erkenning voor het leed dat Molukkers in de jaren na de Tweede Wereldoorlog is aangedaan.  

 1. Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennepplantjes verzorgde
  PREMIUM

  Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennep­plant­jes verzorgde

  Hij reed een keer of twee per week vanuit Etten-Leur (Noord-Brabant) naar Deventer om hennepplantjes in een bedrijfspand te verzorgen. Maar nu zit de 37-jarige Jamal D. met de gebakken peren. Niet de geëiste gevangenisstraf is zijn grootste probleem, maar de misdaadwinst die het Openbaar Ministerie wil incasseren: ruim een ton. En dan wil energiemaatschappij Liander ook nog een kleine 21.000 euro voor illegaal afgetapte stroom.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Deventer