Volledig scherm
Deventer trekt 25.000 euro uit om de verkoop van streekproducten vanuit de regio te stimuleren. © archief

Deventer wil verkoop streekproducten stimuleren

De gemeente Deventer trekt 25.000 euro uit om de verkoop van streekproducten uit deze regio een impuls te geven. Dat geld kan bijvoorbeeld gaan naar gezamenlijke marketing, communicatie, mogelijke afzet naar bijvoorbeeld supermarkt en andere activiteiten. 

In de regio zijn flink wat boerderijen die asperges, groente en fruit van eigen (Deventer) bodem verkopen in een landwinkel. Of typisch lokale drankjes als Diepenveens Kruidenbittter. Iets als bijvoorbeeld een website waar al je die adressen en producten overzichtelijk kan vinden ontbreekt. 

Volgens wethouder Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang) zijn ondernemers vaak al druk met het eigen bedrijf en hebben weinig tijd voor marketing, logistiek en andere middelen om een groter publiek te bereiken. Mogelijk kunnen de prijzen in gevallen omlaag bij meer klandizie. 25.000 euro geld komt uit een pot om het platteland rond Deventer vitaal te houden, dat ook stad en buitengebied meer met elkaar moet verbinden.

Boerderijwinkel Diepenveen

Een van de boerderijwinkels zit in Diepenveen op Erve Grutterink aan de Schapenzandweg. Ina Harmelink, die winkel runt, noemt de stap van de gemeente een goed initiatief. Harmelink: ,,Alhoewel wij geen klagen hebben. Wij zitten vlakbij de bebouwde kom in Diepenveen en Deventer ligt om de hoek. Wij hebben een goede en constante aanloop. Maar meer samenwerking en ondersteuning biedt nieuwe mogelijkheden.’’

  1. Feest met winnende vrijwilligers in Deventer Schouwburg

    Feest met winnende vrijwilli­gers in Deventer Schouwburg

    Sportclub Deventer, Speeltuinvereniging de Driehoek, Soos de Kuiperij, De Ontmoeting Deventer en Gert van den Burg zijn er met de prijzen vandoor gegaan op de jaarlijkse vrijwilligersavond in de Deventer Schouwburg. Wethouder Rob de Geest reikte de vrijwilligersprijzen uit voor organisaties, stichtingen en verenigingen in de categorieën: Samenwerking versterkt, Buurtinitiatief, Kleurrijkste organisatie en Zorgzame samenleving. De Witte Blom (individuele vrijwilligersprijs) werd ook uitgereikt aan de vrijwilliger die een bijzondere prestatie heeft geleverd.

In samenwerking met indebuurt Deventer